Hírek


A története

banknot-rewers

Az Euro Souvenir bankjegyek megálmodója a francia Richard Faille, aki 1996-ban kezdett együttműködni a francia “Monnaie de Paris" nevezetű pénzverdével. Az ő ötlete volt, hogy készítsen személyre szabott érméket amit múzeumok, turisztikai központok, parkok, stb. adtak el a látogatóknak emlékbe. Ez a terv nagyon sikeres lett, így 18 év együttműködés során 60 millió személyre szabott érmét adtak el. Manapság Magyarországon is vásárolhat sok emlék érmét számos turisztikai helyen, amelyeket helyi gyártók készítenek. 2015-ben Richard Faille újra létrehozott egy új, modern koncepciót, ami egyedi és sikeres utódja a korábbi elképzelésének - ez az Euro Souvenir, az első és igazi ,,Euro Souvenir", amelyet a 0 euró bankjegynek neveznek. Az új koncepció sikeresen elindult 2015-ben Franciaországban és kiterjesztették más országokban is, mint pl. Németországban, Ausztriában, Spanyolországban, Portugáliában, Belgiumban, Luxemburgban, Svájcban, ahol nagy érdeklődést keltett a turisták és gyűjtők körében. 2018-ban kiterjesztették a koncepciót Szlovákiában és Csehországban is, 2019-ben pedig Lengyelországban. Az Euro Souvenir koncepció azonban már átlépte az euróövezet határait, sőt az Európai Uniót, és valamennyi bankjegyet már olyan országokban is kiadtak, mint pl. az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Törökország, Svédország.

Miért olyan különleges az Euro Souvenir koncepció?

A különlegesség ebben a koncepcióban az, hogy a bankjegyekre rákerülhetnek olyan fontos turisztikai helyszínek vagy híres személyiségek, amelyek a valódi országos bankjegyekre nem kerültek rá. Az Euro Souvenir bankjegyek az Európai országokat ezen a koncepción próbalja öszehozni úgy, hogy prezentálja a különlegességeket és érdekességeket, amelyek így közelebb kerülnek a más európai lakókhoz is. Az Euro Souvenir bankjegy 100% pamut papírból készült, amit a valódi bankjegyek gyártásához használnak és tartalmaz néhány biztonsági elemet is, mint pl. a hologramfólia, vízjel, mikroírás, UV védelem, stb.

Legyen Ön is a részese ennek a sikeres koncepciónak, hogy a magyarországi kulturális érdekességek is, turisztikai emlékek, vagy érdekes helyek az Euro Souvenir bankjegyeken pompázzanak.